Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

Both sides previous revision Previous revision
Next revision
Previous revision
timeline:1935_taperecorder [2019/04/14 14:46]
Damian
timeline:1935_taperecorder [2022/10/26 15:55] (current)
Line 1: Line 1:
 ====== 1935: Taperecorder ====== ====== 1935: Taperecorder ======
 +
 +{{:​timeline:​analog-tape-recorder-130718.jpg?​400|}}
  
 ===== Revolutionair===== ===== Revolutionair=====
Line 43: Line 45:
 Dit stroompje wordt via je versterker en je speakers omgezet in geluid. Dit stroompje wordt via je versterker en je speakers omgezet in geluid.
 Er is ook een erase kop en die wist de magnetische lading van de band.  Er is ook een erase kop en die wist de magnetische lading van de band. 
 +
 +{{:​timeline:​taperecorder_schematisch.jpg?​400|}}
  
 =====De sound===== =====De sound=====
-Tape recorders worden nog steeds gebruikt vanwege hun geluid. Ook brengt het opnemen van een enkele take een bepaalde sfeer met zich mee die voor sommige muzikanten nostalgisch is. Het warme geluid waar iedereen nog steeds voor gaat noemt men tape saturation. Dit effect ontstaat als volgt. Voor producties van bijvoorbeeld the Beatles werden de instrumenten los opgenomen op verschillende tapes. Tijdens de mixage werden deze losse stukken tape tegelijkertijd afgespeeld door allerlei analoge apparatuur zoals compressors en vervolgens opgenomen op een nieuwe tape. Hierdoor kon je je nummer opslaan. Ook maakte men bijvoorbeeld een losse tape voor al de vocalen of drums. Uiteindelijk betekende dit dus dat de mastertape een hele stamboom van voorgaande tapes had. De meeste instrumenten hadden zeker 2 tot 3 voorgangers gehad. De opname systemen waren destijds niet perfect. Zo verschilde bijvoorbeeld de afspeelsnelheid van verschillende taperecorders en waren veel recorders vaak gebruikt en gaven hierdoor lichte frictie aan de tape. Hierdoor ontstonden compleet willekeurige minuscule veranderingen in de verschillende frequentie spectra. ​+Tape recorders worden nog steeds gebruikt vanwege hun geluid. Ook brengt het opnemen van een enkele take een bepaalde sfeer met zich mee die voor sommige muzikanten nostalgisch is. Het warme geluid waar iedereen nog steeds voor gaat noemt men tape saturation. Dit effect ontstaat als volgt. Voor producties van bijvoorbeeld the Beatles werden de instrumenten los opgenomen op verschillende tapes. Tijdens de mixage werden deze losse stukken tape tegelijkertijd afgespeeld ​en door allerlei analoge apparatuur zoals compressors ​gehaald ​en vervolgens opgenomen op een nieuwe tape. Hierdoor kon je je nummer opslaan. Ook maakte men bijvoorbeeld een losse tape voor al de vocalen of drums. Uiteindelijk betekende dit dus dat de mastertape een hele stamboom van voorgaande tapes had. De meeste instrumenten hadden zeker 2 tot 3 voorgangers gehad. De opname systemen waren destijds niet perfect. Zo verschilde bijvoorbeeld de afspeelsnelheid van verschillende taperecorders en waren veel recorders vaak gebruikt en gaven hierdoor lichte frictie aan de tape. Hierdoor ontstonden compleet willekeurige minuscule veranderingen in de verschillende frequentie spectra. ​
  
  -Onder de 0.1 Hz noemt men dit “Drift”  -Onder de 0.1 Hz noemt men dit “Drift”
Line 57: Line 61:
  
  
-{{:​timeline:​taperecorder_schematisch.jpg?​400|}}+